Portugalilainen herneitä ja chorizo ja muna kera

 

On olemassa ruokia, jotka vaativat paljon työtä tai paljon ainesosia valmistusta varten. On olemassa myös yksinkertaisia ohjeita, joihin tulee vähemmän eri aineksia, mutta maku on silti loistava. Tämän reseptin alkuperästä ei ole varsinaista tietoa, mutta todennäköisesti se on syntynyt ’jämäruuista’ joita on jääkaapin perällä ollut. Tämän sanotaan tulevan Estremaduran maakunnasta, joka on Atlantin meren rannalla, lähellä Lissabonia.

Reseptissä on 3 pääainesosaa, joita tulee yhtä paljon kaikkia: herneitä, munia ja portugalilaista chorizoa.

Aineosat:

 

Lämmitä uuni 175ºC.

 

Laita pataan tai korkea reunaiseen pannuun öljyä, ja lämmitä se. Kun öljy on kuuma, lisää sipuli, valkosipuli ja laakerinlehti. Kuullota. Lisää kuutioitu tomaatti ja tahna. Paista sekoittaen. Paista kunnes tomaatit tirisevät, lisää chorizo ja hiukan lisää oliiviöljyä. Anna ruuan tekeytyä muutama minuutti, kunnes chorizo alkaa näyttämään valmiilta. Lisää herneet ja poista laakerinlehti.

Tee seokseen neljä pesäkettä, joiden välissä on hiukan tilaa. Riko jokaiseen pesäkkeeseen kananmuna. Laita pata uuniin noin 8 minuutiksi, kun munankeltuainen on vielä hiukan nestemäinen.

Ota pata pois uunista, ja lisää joukkoon persilja sekä hiukan sitruunamehua. Tarjoile heti.