FAQ

  • Kuinka löydän tuotteet, jotka ovat esimerkiksi gluteenittomia tai laktoosittomia?

Jokaisessa tuotteessa on kerrottu kaikki yleisimmät allergeenit, mutta voit myös etsiä kokoelmista esimerkiksi gluteenittomia tai laktoosittomia tuotteita. Jos et ole varma, voit aina ottaa yhteyttä meihin ja me etsimme sinulle parhaan ratkaisun.

  • Kuinka saan tietää viimeisimmistä tarjouksista ja/tai muista sivuston uutisista?

Liittymällä postituslistalle, saat uusimmat uutiset ensimmäisten joukossa. Reseptit, tarjoukset, uudet tuotteet ja paljon muuta.

  • Voinko pyytää erityistoimenpiteitä tilaukselleni (esim. onnittelukortti, nimellinen osoitus jne.)?

Totta kai, kerro vain toiveesi tilauksesi viestikentässä, ja me hoidamme asian.

  • Jos tuote on loppu varastolta, voinko tilata sitä?

Pyrimme pitämään kaikkia myymiämme tuotteita saatavilla, kuitenkin joskus voi käydä niin, että jokin tuote pääsee loppumaan. Voit aina tilata verkkosivulta myös tuotetta, joka on väliaikaisesti loppu, mutta voit myös lähettää meille sähköpostia; me voimme suositella sinulle myös jotain korvaavaa tuotetta. Yleensä varastolta väliaikaisesti loppuolevia tuotteita on mahdollista saada 20-28 päivän päästä.

Haluan tehdä tilauksen nyt, mutta haluan vastaanottaa sen vasta myöhemmin määriteltynä päivänä

Ei hätää. Tilaussivulla, mene viestikenttään ja lisää tähän tieto toivomastasi toimituspäivästä, ja me lähetämme tuotteet sinulle vasta silloin.

  • Olen tavarantoimittaja, ja haluaisin näyttää teille tuotettani ja saada sen myyntiin Good Stuff verkkokauppaan

Mahtavaa. Ota yhteyttä meihin yksityiskohtien kera (nimi, kaupunki, verkkosivu, tuotteet ja lyhyt esitelmä yrityksestä sekä yhteystiedot) ja me otamme sinuun yhteyttä, on aina mahtava saada jotain uutta valikoimiin.

  • Miten prosessi etenee tilaamiseni jälkeen?

Ensin me lähetämme sinulle vahvistusviestin sähköpostiin (katso myös roskapostikansio, jos et ole vastaanottanut viestiä). Pian tämän jälkeen lähetys käsitellään, ja saat seurantatunnuksen, jonka avulla voit katsoa missä pakettisi on tulossa.

  • En saanut pakettiani

Jos et saanut pakettiasi ja seurantakoodi sanoo, että tuote on toimitettu, ota meihin yhteyttä ja me koitamme selvittää mitä tilauksellesi on tapahtunut

  • Toimitus vs. Laatu

Koska välitämme tuotteiden laadusta ja siitä, miten ne sinulle toimitetaan, me lähetämme juustot ja/tai kypsytetyt lihat ainoastaan MA-KE välisenä aikana varmistaaksemme, että tuotteet odottavat varastossa mahdollisimman vähän aikaa.

 

  • Ovatko kaikki tuotteet portugalilaisia?

Me työskentelemme pääasiassa portugalilaisten tuotteiden kanssa. Tuotteet edustavat heidän maata, kulttuuria sekä laatua. Tämän lisäksi työskentelemme myös suomalaisten toimittajien kanssa: paikallisia, hyvälaatuisia tuotteita, joita Suomella on tarjota. Saatat myös jostain erikoisesta syystä johtuen löytää välillä yksittäisiä tuotteita myös muualta päin maailmaa.