Turskaa ja perunoita puu-uunissa

Vaikka Portugali on pieni maa, jokaisella alueella on omat ruokansa ja kulttuuriperinteensä. Joskus näiden ero voi olla jopa niin suuri, että tuntuu kuin olisit vaihtanut maata. On kuitenkin olemassa yksi ruoka, joka löytyy joka alueelta, ja sitä kutsutaan nimellä ’lojaali ystävä’ ja se sisältää turskaa. Ei ole merkitystä missä päin Portugalia olet, turska löytyy aina listalta, koska se on erittäin perinteinen portugalilainen ruoka.

bacalhau

 

Kyllä, on totta, että turskasta tehdyistä ruuista löytyy versioita, jotka ”kuuluvat” enemmän johonkin alueelle kuin toiselle, mutta turskareseptejä on niin paljon (on olemassa jopa reseptikirja, joka sisältää 365 turskaohjetta), että olisi täysin mahdotonta mahduttaa kaikkia reseptejä samalle alueelle.

Mutta tämä on erityinen monesta syystä. Ensinnäkin, ei ole väliä mihin päin Portugalia menet, tämä annos löytyy sieltä. Toisekseen, tämä on yksi kaikkein syödyimmistä ruuista jouluna. Kolmannekseen, tämä on erittäin helppo tehdä. Neljänneksi, tämä vain on todella hyvää.

Aineosat:

Makes 4:

 

  • 800 gr Turska kuivattu suolattu Bachalao
  • 16 perunaa kuorineen
  • 2 viipaloitu sipuli
  • 1 viipaloitu kokonainen valkosipuli
  • mustat oliivit
  • Extra neitsytoliiviöljy P.D.O
  • Suola ja pippuri

Jos turskasi on yhä suolattuna, laita se kylmään veteen, vaihtaen vettä 2-3 kertaa päivässä, kahden päivän ajan.

Lämmitä uuni 180ºC

Keitä perunoita 20 min. Ota perunat pois vedestä ja anna niiden vetäytyä.

Seuraavaksi laita astiaan sipulit, oliiviöljy ja lopuksi turska.

Tällä välin perunoiden tulisi olla jäähtynyt tarpeeksi, jotta voit käsitellä niitä. Paina niitä nyrkilläsi niin, että ne yhä pitävät muotonsa, mutta ne muussaantuvat hiukan.

Laita ne astialle, lisää valkosipuli ja päälle oliiviöljyä. Voit lisätä lopuksi astialle oliiveja. Voit lisätä oliivit myös paistamisen jälkeen, mutta itse käytän ne mielelläni uunin kautta.

Paista uunissa 40 minuuttia, tai kunnes turskan nahka on paistunut ja rapea.

Normaalisti tämä tarjoillaan keitettyjen kasvisten kera